DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İlkokulu

Mrt

Kişisel temizliğin sağlığımız için önemli olduğunu yeniden hatırladığımız bu günlerde, suyun değerini unutmayalım. Sağlığımız için en önemli unsurlardan biri su, fakat kısıtlı kaynaklarımız var. Ellerimizi yıkarken mutlaka suyu kapatmalı ve boşa akıtmamalıyız.

''Tertemiz Yarınlar Okullarda Başlar''Projesi için emek veren anasınıfı öğretmenimize ve minik öğrencilerimize  teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart etkinlikler kapsamında İstiklal Marşımızı güzel okuma yarışmasında birinci olan 3/L sınıfı öğrencilerini ve öğretmenini tebrik ederiz.

Mrt

1. Çiçekler aynı zamanda mutlu olmanın küçük ve güzel anılarıdır, doğanın bize hediye ettiği renkli gülüşler.

''Tertemiz Yarınlar Okullarda Başlar''Projesi için emek veren anasınıfı öğretmenlerimize ve minik öğrencilerimize  teşekkür ederiz.

Mrt

1207 yılında doğan Mevlana Celaleddin-i Rumi ya da Mevlana, hayatını kaybettiği 1273 yılına kadar Türk – İslam edebiyatına büyük katkılarda bulunmuştur. İlahiyatçı ve mutasavvıf kimliğinin yanı sıra, eserleri, beyitleri ve sözleri ile tasavvuf edebiyatının şekillenmesinde öncü bir isim olmuştur. Hz. Mevlana’nın ortaya koyduğu eserler, sözler ve öğütler o kadar büyük ilgi görmüştür ki, bilinirliği kıtaları aşmıştır.

3/A Sınıfı Öğretmenimiz  Remziye İpek  ve Öğrencilerinin emeklerine sağlık...

Mrt

4/F sınıfı öğretmenimiz Purşenk hocamız ve öğrencilerinin emeğine sağlık.  Türkü yarışmasında okulumuzu temsil etmiş olup  2. olduk Tebrik ediyoruz

Şbt

"Depremin yıldönümünde yaşananları hatırlamak, gelecekteki felaketlere hazırlıklı olmak için önemlidir. Unutmayalım, birlikte güçlüyüz."

Şbt

Dede Korkut (Korkut Ata), Oğuz Türklerinin eski destanlarında yüceltip kutsallaştırılmış; bozkır hayatının geleneklerini ve törelerini çok iyi bilen, kabile teşkilatını koruyan yarı-efsanevi bir bilgedir ve Türkler'in en eski destanı olan Dede Korkut Kitabındaki hikayelerin anlatıcısı ozandır.4/K ve 4/D sınıfı öğrencilerini ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Ock

Hayatın oyunudur bazen depremler, bunu unutmamak amacıyla bir şeyler yapılmalı...4/K Sınıfı öğrencilerine ve öğretmeni Yüsra KOCAKENAR'a emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Bir bahçeye giremezsen, durup seyran eyleme. Bir gönül yapamazsan, yıkıp viran eyleme. Yunus Emre

3-M sınıfı öğretmenimiz Sevilay Yolcu'yu ve Öğrencisini tebrik ederiz.

Ara

Yunus Emre'nin edebiyat tarihi bakımından, önemli bir yanı da Anadolu'da, Türkçe şiir dilinin öncüsü olması ve tasavvuf sorunlarını yalın, kolay anlaşılır bir dille söyleyişi nedeniyledir. Şiirlerinin ölçüsü, Türkçe'nin ses yapısına uymayan "aruz" olmakla birlikte söyleyişi akıcı, sürükleyici bir nitelik taşır.

Emeği geçen Öğretmenimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Çocuklar Tutum haftası geldi, Bizlere neşe verdi. Yerli yemişlerimiz, Hep birden dile geldi.Emeği geçen Tüm öğretmenlerimize,velilerimize ,çocuklarımıza teşekkür ederiz.

Ara

Çocuklar Dünümüz Bugünümüz Yarınımız....Hepinize Afiyet Olsun.

Ara

Milli Mücadele Dönemi Türk kadını Şerife Bacıyı 3/L sınıfı öğrencilerinden Nisa TOPRAK ve arkadaşları canlandırdı.Öğretmenimizi ve Öğrencilerini tebrik ederiz.

Ock